H-7626 Pécs, Király u. 66 a. I/102.
office@ipark-pecs.hu +36 72 781 787 +36 72 789 449

A Pécs Déli Ipari Park története

A fejlesztési elképzelések megvalósításához vezető út 2007. évtől indult el. Cégünk tulajdonosai a magyar ingatlanpiacon az 1990-es évektől jelen vannak. Számos ingatlanfejlesztő projektcégük (pl. Stop Shop Hálózat, Corso Iroda – és Üzletházak) valósított meg értékesítési és bérbeadási céllal ipari, üzleti, kereskedelmi ingatlan-beruházásokat. Az ipari és technológiai park fejlesztése során több generáció közös munkája, a komplex műszaki, jogi, pénzügyi projektmenedzsment biztosítja a pénzügyi stabilitást, az ambíciózus fejlesztési elképzelések véghez vitelét.

A Pécs Déli Ipari Park 2010. évben nyerte el az ipari park címet. Mintegy 186 hektár területet készítettünk elő fejlesztésre a telephelyet kereső vállalatoknak és hosszú távú befektetőknek. 2012. évben a Nemzetgazdasági Minisztérium az “Év Ipari Parkja” címmel tüntetett ki minket. Cégünk sikeres pályázatot mondhatott magáénak a Dél-dunántúli Operatív Program (DDOP-1.1.1/AC-11-2012-0003) keretében 2013-ban. 2022-től a Pécs Déli Ipari és Technológiai Park cím viselésére vagyunk jogosultak, célunk a tudományos park cím elérése egyetemi együttműködések megvalósításával. 

A terület üzemeltetéséről és fejlesztéséről az Ipark Pécs Kft. gondoskodik. Ipari és technológiai parkunk a termelőtevékenységhez szükséges infrastruktúra igénybevételét biztosítja, és olyan szolgáltatásokkal segíti a vállalkozásokat, amelyek ma már nélkülözhetetlen részei a sikeres üzletvitelnek (pl. ügyvitelszervezés, pénzügyi-számviteli tanácsadás, PR, marketing, beruházási, fejlesztési, jogi tanácsadás, stb.). Közreműködünk a betelepülő vállalkozások részére is pályázati források szervezésében és Pécs Városával, a külföldi és hazai ipari és kereskedelmi kamarákkal, szakiskolákkal és az egyetemmel (PTE is) együttműködünk. 

Betelepülőink: Hanon Systems Hungary Kft., Seiren Hungary Kft., Raben Trans European Hungary Kft., Amreinracing Kft., Lemeztechnika Kft., ART-Moon Kft., Matro Kft., G.E.B.E. Kft., Cubicfox Kft., J-Factum Kft., Lotusromeo-Europe Kft. ...