H-7626 Pécs, Király u. 66 a. I/102.
office@ipark-pecs.hu +36 72 781 787 +36 72 789 449

A Pécs Déli Ipari Park története

Az ipari parkunk egyfelől a termelőtevékenységhez elengedhetetlenül szükséges fizikai infrastruktúra igénybevételét teszi lehetővé, másfelől pedig olyan szolgáltatásokkal segíti a vállalkozókat, amelyek ma már nélkülözhetetlen részei a sikeres üzletvitelnek (pl. ügyvitelszervezés, pénzügyi-számviteli tanácsadás, PR, marketing, beruházási, fejlesztési, jogi tanácsadás, stb.). Az ipari park körülhatárolt működéséről az Ipark Pécs Kft. gondoskodik.

A Pécs Déli Ipari Park (PDIP) 2010. évben nyerte el az ipari park címet. Mintegy 186 ha területet készített elő fejlesztésre a telephelyet kereső vállalatoknak és hosszú távú befektetőknek. Ezen területek mellett saját fejlesztésű csarnokaiban nyújt bérleti lehetőséget a park, befektetői igény szerint.

A fejlesztési elképzelések megvalósításához vezető út 2007. évtől indult el, amikor a cég osztrák tulajdonosai elhatározták a nagy ívű ingatlan- és gazdaságfejlesztési projekt megvalósítását. 2011. és 2017. között a cég társtulajdonosa volt 26%-ban Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, 2017. évtől a cég 100%-ban magántulajdonban van.

Cégünk, az Ipark Pécs Kft. tulajdonos-befektetői a magyar ingatlanpiacon az 1990-es évektől jelen vannak. Számos ingatlanfejlesztő projektcégük (pl. Stop Shop Hálózat, Corso Iroda – és Üzletházak) saját tulajdonú telkeken valósított meg értékesítési és bérbeadási céllal ipari, üzleti, kereskedelmi ingatlan-beruházásokat. Az ipari park fejlesztése során több generáció közös munkája, a komplex műszaki, jogi, pénzügyi projektmenedzsment biztosítja a pénzügyi stabilitást, az ambíciózus fejlesztési elképzelések véghez vitelét.

Cégünk sikeres pályázatot mondhatott magáénak a Dél-dunántúli Operatív Program (DDOP-1.1.1/AC-11-2012-0003) keretében, így az elnyert támogatással jelentős infrastrukturális beruházásokat sikerült megvalósítanunk, de a beruházások mérvadó része a tulajdonosok saját befektetésében valósult meg. Közreműködünk a betelepülő vállalkozások részére is pályázati források szervezésében és 2018-ban pályáztunk a tudományos és technológiai park cím megszerzésére is, ami a jövőbeli pályázati támogatások fókuszált forrásait biztosítja.

Pécs Városával együttműködve az egyablakos ügyintézés rendszerét alakítottuk ki, dedikált ügyintézés folyik az engedélyeztetésben, közös közlekedés-szervezést végzünk, jogi- pénzügyi- műszaki tanácsadást, együttműködünk a külföldi és hazai ipar és kereskedelmi kamarákkal, szakiskolákkal és az egyetemmel (PTE).

2012. évben a Nemzetgazdasági Minisztérium az “Év Ipari Parkja” címmel tüntetett ki minket.