H-7626 Pécs, Király u. 66 a. I/102.
office@ipark-pecs.hu +36 72 781 787 +36 72 789 449

Betelepülők

Amreinracing Kft.

 

Az Amreinracing Autószerviz Kft. egy több generációs családi vállalkozásból nőtte ki magát. Az id. Amrein László által több évtizede alapított autószerelő vállalkozás több, mint 30 éve szolgálja ki elégedett ügyfeleit. A sorozatos fejlesztések és bővítések hatására az eredetileg egy, majd négy beállásos szerelőműhely az elmúlt években kinőtte a neki eddig helyet adó ingatlant, és egyben magát a végzett tevékenységet is. A családi vállalkozás irányítását Amrein Tamás vette át, aki közlekedésgépészként és műszaki vizsgabiztosként 20 év szakmai tapasztalattal koordinálja a teljes mértékben megújult szerviz munkáját. Tamás megalapította az Amreinracing Autószervíz Kft.-t, amely 2020 tavaszán költözött be a Pécs Déli Ipari Park Galamb József utcájába, ahol azóta is a legnagyobb szakértelem mellett és a megbízhatóság jegyében teljeskörű gépjármű szerelési- és karbantartási szolgáltatásokat nyújt.

bővebb információk: www.amreinracing.hu/

Lemeztechnika Kft.

A Lemeztechnika Kft. 2001-ben alakult. A legfőképpen külföldre termelő cég a Pécsi Déli Ipari Park első beköltözőjeként 2017-ben modern üzemcsarnok megépítésével javította piaci pozícióját. A külföldi és magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező középvállalkozás kiemelt, megbízható és köztartozásmentes adózó. A cég AAA tanúsítással rendelkezik, mely Magyarországon csupán a cégek 0,63 %-ának van, és azt jelzi, hogy a céggel az üzleti
kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

A vállalat székhelye jelenleg Hódmezővásárhelyen található, de a vállalatirányítás (ügyvezetés, könyvelés, bérszámfejtés, mérnökség) Pécsett van. A vállalkozás fő tevékenységei a lézervágás, az élhajlítás, a lakatosipari és hegesztett szerkezetek gyártása és összeállítása. Amíg összességében 2010-ben alig 2500 m2-en folyt a termelés, addig ez 2018-ban eléri a 12.000 m2-t. 2017-ben a cég árbevétele 3.217.230.000.-Ft volt, ami 2009 óta hozzávetőlegesen három és félszeresére nőtt.

A cég jelenleg jó piaci helyzetet mondhat magának, biztos vevői bázissal. A vállalat dinamikusan fejlődik és maximálisan lépést tart a vevői igényekkel, működése a tulajdonosi döntéseknek és a felsővezetők hozzáértő munkájának köszönhetően sikeres és hatékony. A cég hosszú távú terve a termelési folyamatok automatizálása és robottechnika irányába való elmozdulás. Cél a munkaerőhiány preventálása, mert a további fejlődés motorja az automatizálás mellett a megbízható, szakképzett munkaerő.

A vállalat a gyors növekedésű, az un. gazella vállalkozások komplex fejlesztését érintő pályázaton nagyságrendileg 500 millió Ft támogatást nyert, mely keretében 2018 évet követően a pécsi üzemcsarnok bővítésére kerül sor, illetve egy automatizált TruLaser 5030 fiber (L68)FMC Lézervágó gép és egy komplett festőkabin kerül beszerzésre.

A cég beszállítója a világviszonylatban is jól ismert OEM (Original Equipment Manufacturer) cégnek, a Wirtgen GmbH –nak, a Hamm AG. - nak, a Terberg Machines-nek, az Ib Deutschland GmbH.-nak, a francia Mathieu cégnek is. A Lemeztechnika Kft. 2016-2017 évben a holland Marel Red Meat Slaughtering B.V. alvállalkozójaként a Mohácsi Vágóhíd hegesztett szerkezeteinek telepítési munkáit végezte, ahol jelenleg karbantartási szerződés keretében
végez inspekciót.

NIPÜF Zrt.

A NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt., 2015 decemberében alapított, és Inpark néven bevezetett állami vállalat Pécsett a Déli Ipari Parkba települt be 2017 végén, és 4-50 hektáron több mint 175 000 m2 ipari ingatlan-fejlesztési lehetőséget kínál. A kormány gazdaság újraiparosítási stratégiájába is illeszkedő terve értelmében az Inpark végzi a fejlesztési projektek tervezését, kivitelezését és üzemeltetését az állami tulajdonú  területeken. A betelepülő hazai és nemzetközi partnerek előkészített telkeket vehetnek birtokba, vagy kulcsrakész létesítményekben folytathatják tevékenységüket.