H-7626 Pécs, Király u. 66 a. I/102.
office@ipark-pecs.hu +36 72 781 787 +36 72 789 449

I. Ipark Kupa Regionális Szezonnyitó Kerékpár Verseny a Pécs Déli Ipari Parkban

2019-04-03 08:00

2019. március 30-án került megrendezésre az I. Ipark Kupa Regionális Szezonnyitó Kerékpár Verseny a Pécs Déli Ipari Parkban.

A Pécsi Junior Kerékpár Egyesülettel és a PTE Sportirodával közös szervezésben azt a cél tűztük ki, hogy a rendezvénnyel a fiatal generáció körében népszerűsíthessük a kerékpározást és hozzájáruljunk az utánpótlás toborozáshoz a gyerekek körében. Szerettük volna közelebb hozni az egészséges testmozgás, a kerékpározás és a versenyzés örömeit a fiatalokhoz, és elősegíteni a jövő új kerékpárosainak kinevelését. Az Ipark Pécs Kft. közreműködésével kívánta felhívni a figyelmet arra, hogy milyen jelentős lépéshez érkezett projektje Pécs gazdaságfejlesztésének történetében a technológiai és tudományos park cím megszerzésével. A Pécs Déli Ipari Park kiváló helyszíne volt a versenynek, hisz közforgalom számára megnyitott magánútjai egyébként is közkedvelt kerékpáros edzőcélpontok.

A verseny a Magyar Kerékpárszövetség hivatalos versenynaptárjában szereplő rendezvény volt, amellyel hagyományt kívánunk teremteni. A versenyre nem csak Pécsről, hanem az ország más településeiről és külföldről is neveztek kerékpárosok. A magyar versenyzők mellett szerb, horvát és szlovák kerékpárosok is indultak.

A délelőtti program keretein belül zajlott le az ovisok, iskolások futama és a PTE futam, délután pedig az országúti szakág futamainak résztvevői rajtoltak el a célvonaltól. Külön köszönet illeti a PTE Táncoló Egyetem táncosait, akik produkciójukkal tették színesebbé a rendezvényt.

Tekintsétek meg a szuper képeket, amelyekért külön köszönet jár a Fotoplus-nak és Rajnai Richárdnak!